RSS

Busana muslimah

Bismillahirahmanirahim..

Bila saya klik-klik iklan yang menerjah chatbox saya ni, saya klik-klik pula iklan yang menerjah chatbox si penerjah chatbox saya. Iklan yang saya merasakan agak kebingungan sikit. Ekekek

Katanya busana muslimah, atau katanya pakaian wanita muslimah atau pakaian muslimah atau apa-apa yang seerti dan seangkatan dengannya TETAPI... bila belek-belek gambar di website tersebut, ternyata pakaian yang pelik bagi busana muslimah. Hohoho..

Saya bukan ustazah, juga expert tentang aurat, juga saya masih membetulkan aurat saya tapi pakaian di website tersebut sudah terang lagi bersuluh tak menutup aurat. Tu.. fesyen zaman sekarang eh? Katanya blouse muslimah tapi baju tak ada lengan, juga baju yang zaman sekarang ni yang konon memakai arm sleeve.

Lepas tu, ada pulak tudung zaman sekarang ala... yang ada bonggol kat kepala tu. Busana muslimah ke tu eh?? Jauh saya dari Malaysia, semakin buta fesyen di Malaysia. Macam-macam.... Klik-klik lagi, ada pula terjumpa artikel ni, menarik juga bila membacanya.

Buka pula facebook hari ni, ada pula teguran dari Ustaz Hasrizal. Dalam hati saya, 'ooo..agaknya memang fesyen zaman sekarang la kot..'

pic : saya google je...


p.s: bukanlah menegur tetapi menilik diri

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

deena farhana said...

hurmm...hard to say..tu namenye xfhm konsep aurat..kite yg tau kene bg fhm kt sape2 yg xfhm...

lina said...
This comment has been removed by the author.
Ummi Hanie said...

kat blog tu ade jual seluar ketat tu ke??
muslimah apenye...
ehemm..blogshop akk name je pink muslimah tp xwar2 jual pakaian muslimah saje yek..kikiki...mcm2 nk jual sebenonye,wat masa ni yg dh berjalan ialah kaftan tu ..alhnmdllh..wat duit poket beli jajan anak2 dan mak budak..hehe :p

Ummi Salsabila said...

bab seluar ketat tu mmg tak patutlah.ketat pun aurat jugak kan.

atienanurin said...

ja..mksdnya tu..mung keno balik malaysia la tuh..hahaha

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

mungkin orang pon dah konfuse mana satu busana muslimah dan gaya berfesyen muslimah sekrang...tepuk dada tanya iman

kakyong said...

kakyong pun ramai yg tag kat FB la.. bab2 jual busana muslimah ni.. tp mcm dah jauh terpesong jer... hahah..

tp kenapa ya.. ade masa tu kita cam jd berat mulut nak menegur...

kakyong ni bukan apa, dgn adik sendiri pun bila ditegur, dia main tarik muka jer.. mula la ckp tak sayang dia lah... ishh.. tak faham betui la budak2 skrg ni, kita tegur sbb kita sayang la...

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan