RSS

Awards dan Tag


Bismillahirahmanirahim


Alhamdulillah, Jumaat lepas genaplah 3 tahun kami melayari rumah tangga. Sempena dengan itu dan untuk sekian kalinya, saya ingin menganugerahkan 'Awesome Bloggers Award' kepada pembaca setia ahafiz-izza terutamanya :






Terima kasih kerana sentiasa melawat dan memberi komen tanpa jemu di rumah yang kadang tuannya tinggalkan begitu sahaja. Saya dan abgfiz sentiasa buka rumah ni tengok komen tapi tak sempat nak membalas komen-komen tersebut. Maafkan saya, apa-apapun saya amat menghargai komen-komen membina kalian (wah..ayat skema betull )


Bunga ros tu saya snapkan gambar tika bermalam di Quantity Inn di Grand Canyon. Geram je tengok bunga pink tu tapi apakan daya hanya gambar je boleh saya bagi. (Diri sendiri pun tak petik.huhu)

******************


Yang kat bawah ni award yang dah berzaman tapi hari ni baru saya sempat baa kereta sorong , pi angkut kat rumah sorang-sorang


Yang ini dari kenalan baru, Deena Farhana.. Mekasih Deena..



Yang ni dari Kak Ena. Terima kasih..


Yang pula dari umi Anas yang mata buulat (read: Anas yang mata bulat comey)



Yang ni dari kak Enazz- bakal menjadi ibu kepada 2 orang anak




Yang ni dari Kak Nadiah yang sedang bercuti. Cuti pun sempat lagi update blog.

************




Tag





Yang ni tag dari Chik Na, suka je Chik Na tag kat izza ye. Tak pe, izza suke.~~





1. Siapakah anda di rumah?



Saya adalah seorang isteri dan seorang umi merangkap surirumah yang sedang menemani suaminya belajar menghabiskan PhD di bidang Entomology di negara orang.





2. Siapakah diri anda disamping rakan?



Rakan juga





3. 5 benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai?



- teringin nak ke Mekah membawa mama dan mertua. semoga doa ini dimakbulkan, amin



- teringin menjadi pakar masak



- menjadi orang yang BETUL sabar



- berubah menjadi pendiam



- mau ke Jepun dan Korea





4. Siapakah nama pasangan anda?



Abdul Hafiz Ab Majid





5. ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda?



- Suka bagi hadiah, bunga dan kad



- Dengar bila saya membebel



- Kemas dan rajin study



- Romantik



- Berterus terang dari hati ke hati





6. Bila tarikh couple?



Erkk.. bila ye?? Lupa pulakk





7. Kenangan pahit bersama rakan anda?



Biarlah rahsia. ekeke





8. Lagu tema cinta anda?



Yang ni tak ada sebabnya, saya lebih suka melayan nasyid dan lagu Korea serta Jepun, abgfiz pula suka layan lagu Melayu rock 80-an dan lagu matsaleh.





9. Apa perubahan yang anda ingin lihat pada psangan anda?



Be as you are dan kuatkan bersabar dan tabah menempuh ujian.





10. Tag kepada 10 rakan:



Siapa yang sudi, sila buat ye..







Yang ni tag 'kasut feveret'dari Alin, dah berzaman jugak...



1st place...







Kedua-dua kasut ni saya suka sebabnya beli sebelum datang sini. Yang sandal kat atas tu memang dah pakai di Malaysia- suka sangat pakai sandal warna puteh. Dan saya memang suka sandal berbanding kasut. Kasut sukan ni pula, kasut yang sentiasa saya pakai dari awal datang sini, bila time summer je saya tukar ke sandal.





2nd place..

Sandal yang abgfiz beli tika thanksgiving lepas. Saya kurang suka pakai yang ni sebab tumit dia tinggi sikit even 1 inci. Saya memang jenis orang yang pakai flat sandal je. Entry shopping kasut ni ada di sini





3rd place..


Yang ni saya jarang pakai, tapi sedap juga pakai sebabnya tapak kasut ni memang direka khas untuk hilangkan sakit bila memakai. Apa-apapun saya lebih suka pakai sandal dari kasut.


Wah..selesai sudah tag dan award..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 comments:

deena farhana said...

so nice...thanks coz sudi hargai award dr deena :) happy anniversary kak :)

Ummi Hanie said...

hppy anniversary dear izza!
smoga kekal bahagia...amin
thnx 4 the award!:)

aik..tingin jd pndiam?trbalik ar kite ni...haha :p

hans said...

thanks kasi den award
nak tempek kejap

Wasatiah Gurlzz said...

slm..

thanks ye Izza..sya sgt hargai award nii..nnti sya tempek kan blog sya..msti cunnn..hihi

fa10 said...

thanks.. akak dah ambil ni, tunggu nak publish jer.
Akak duk tunggu rose kembang juga ni

Chik Na said...

tima kasih banyak banyak bagi award, terharu sbb izza ingat juga kat akak yer..

Chik Na said...

Lupa nak ucap Hepi 3rd Anniversary.. Semoga berbahagia selamanya..

Sharini aka Ummi Khayra said...

yea yea dapat awards... hahahhah thank you2... izza.. lagi gambar iman yang gemol tuh.. geram arr dengan pipinya... :P

annie said...

saye menyinggah mengutip award2 =P

Maryam Izza said...

Hepy 3rd anniversary za !!!
ingat kan jual kasut rupa nya buat tugasan kwn blog hehe

aLyNnZ said...

thanks jwb tag alynn..
btul kasut brand crocodile mmg selesa kan..alynn slalu pkai time alynn pregnantkan danish dulu..
n thanks juga diatas award tuu sgt cantik..rose pink..

Ummi Hanie said...

akhirnya dah publish entry award ni !

silalah baca ...

http://ummi-hanie.blogspot.com/2010/08/tag-awards-from-izza-nebraska.html

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan