RSS

Oh! What a beautiful .. beautiful of Love!

Bismillahirahmanirahim

Saya : Embah, jumla ikut iza balik Penang.

Embah : Arwah embah lanang pesan.. Mus, nanti dia tak da, Mus duk sini , rumah ni dengan anak. Mintala sorang anak teman Mus. Ni rumah Mus beli, kena duk sini

Saya : O.. embah lanang cakap gitu?

Embah : Embah teringat ingat kat embah lanang. Kadang, embah ternampak embah lanang panggil embah. Mus.. Muss. Kadang embah nampak embah lanang kayuh beskal ke masjid. Kadang embah nampak embah lanah pakai kopiah puteh duk depan embah. Embah terbayang bayang dia. Embah tinggal dengan embah lanang sewaktu embah umur 12 tahun. Kahwin masa tu, sampaila embah umur 76 tahun. Embah lanang suka puasa 6, puasa Isnin Khamis. Embah juga begitu. Embah lanang suka nasi lemak mak ko buat, suka teh tarik, suka masak kencur. Mak kau kalau dia balik, embanh lanang akan minta. Piah, buatkan nasi lemak ya. Bapak nak makan. Embah terkenang kan embah lanang.

Saya : Oo.. embah rindukan embah lanang. InshaAllah moga dia dalam kalangan orang beriman,

Perbaualan kami ketika saya balik Tanjung Karang minggu lepas. Menitis air mata saya dengar kasih sayang embah. What a beautiful of love! Semoga saya dan suami begitu juga. Mengharungi liku liku kehidupan bekerluarga dengan penuh sabar dan redha. Ameen!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Papaglamz - Food Stylo Founder said...

Alfatihah buat embah lanang..

Hot post - 17 Resepi Menu Masakan Buat Ibu Sedang Berpantang atau Selepas Bersalin

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan