RSS

Free Bread~

Bismillahirahmanirahim


Jam 12 tgh tadi tiba-tiba ada orang ketuk pintu. Ingatkan posmen, tapi tengah-tengah salji ni, ada posmen ke? Bila buka pintu, ada orang Negro, tak pasti dari Africa ke, cara dia bercakap macam orang Africa. Katanya, ada roti free dari downtown. Bila tanya abgfiz, abgfiz suruh ambil je.

Bila keluar, banyak sangat roti, tanya saya


" all this bread you made by yourself?"

jawab dia, "no, its for international student.. bla bla bla.."


tak boleh nak tangkap apa yang dia cakap, saya kurang faham bahasa Ineggeris dia. Sejak semalam, winter storm warning, hari ini pon sama, besok juga. Jadi biasanya waktu begini jarang orang keluar rumah untuk membeli. Semalam pon, abgfiz ke kedai untuk ambil barang WIC dan beli barang dapur, katanya ramai sangat orang.






Rasanya, sebab musim sejuk ni, makanan diberi untuk yang kurang mampu.






Roti tu, saya ambil yang macam chibata dan sandwich. Hari ini, buka puasa dengan roti dan sup cendawan dan nasi tomato (abgfiz, dia puasa nazar)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

Nadiah Sidek said...

kitorg tak ambil pun roti tu. tak berani la ambil sebarangan

yatie chomeyl said...

sup kuat tu napok sedap ah, terliur plop tgk

NURUL IZZA said...

kaknadiah: roti ni keras skit, kalau keras mcm xde benda yg terlarang.sebab yg ni kan bukan kilang2 ternama buat. xpastila pula.

kalau brand saralee, brand walmart pon memang ada babi tuh.iza search di muslim consumer. sbb tu kami beli je roti yg vegan tuh.yg akak ckp xsedap,ekekek

YC: sup tu xberapo nop sedakla..huhu tp gak..hantam sajala

LanaBulu said...

Main bukak je pintu..?
ish..ish..ok ke?
Lain kali ngendap dulu..lihat siapakah gerangan tu..baru buka pintu..w/pun hubby ada kat umah..
berwaspada..tak gitu kaklang..?
Pemberian yg perlu dilihat dgn mata hati..? Bantuan yg tak diminta tapi demi kemaslahatan umum..best kan..
Bersyukurlah..
buat Hafiz..tahniah kerana langsaikan posa nazar tu.. * dapat member baru lagi kee..??hee

NURUL IZZA said...

lanabulu: disini insyaAllah selamat. kami tinggal di kawa famly housing university aprt and is watch neighourhood. penah sekali duk umah lama, ada didatangi org yang xberapa nk betul, sama ada drug addict atau duk mabuka rak, 5 min lepas tu polis tiba. jd yg ketuk tu biasa org kawasan ni, xposmen jiran2.and negro tu jiran bengunan sebelah ;)

hihi nasihat akan diingat.;)) semalam ingt posmen.sebbanya menuggy barang dr msia =)

eh bukan member baru, Allah makbulkan doa lulus semua exam, dia bayar nazar.

Nadiah Sidek said...

izza, sebarangan yg akk mksdkn tu = amik dpd org tak dikenali. mmg dh jd peel akk dpd dulu takkan amik mknn dpd org yg tak kenal. kalau dia bg jgk, amik pastu buang senyap2 ;)

NURUL IZZA said...

sah2 la tu..safiyyah ikut umi dia.hahah .roti yg diberi pon keras je.last2 makan 2-3 keping je.ada lg ni..agaknya chibata tu kalau kepong kt anjing ump..mati agaknya.hahah keras..ingt nk buang tp sayang sgt.

org tu jiran ktla akak..duk blog A. abgfiz kenal.br pindah agknya..

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan