RSS

Year End Sale..

Bismillahirahmanirahim..


Dua hari lepas, kami keluar ke Walmart - beli barang-barang rumah (sabun mandi, syampu, sayur etc.) Cadangnya memang nak pergi tapi pagi dan lewat tengahari tu , salji turun menutupi bumi. Salji yang lepas tak cair-cair lagi, dah turun salji yang baru. Jam 5, kami perasan salji turun makin lebat. Kalut sungguh nak masuk kete. Takut tak sempat nak redah jalan, itupon asyik baca doa je.. jalan tak nampak, pulak tu kereta bukan pajero, memang susah sikitla nak gerak. Kadang tu di traffic light, kereta tak boleh nak gerak, dek salji tebal. Alhamdulillah selamat sampai rumah juga walaupun kalut ribut.



Terpaksa bungkuskan Iman, takut angin sejuk masuk ke paru-paru.





Cool mist humidifier.


Kami beli humidifier. Berada di dalam heater 24 jam menyebabkan kulit kering. Kulit Iman kesian sangat, mengelupas dan berkerak. Humidifier bertindak untuk meningkatkan kandungan lembapan udara. Jadi kulit insyaAllah tidakla kering seperti biasa.


A humidifier is a household appliance that increases humidity (moisture) in a single room or in the entire home. There are point-of-use humidifiers, which are commonly used to humidify a single room, and whole-house or furnace humidifiers, which connect to a home's HVAC system to provide humidity to the entire house. Impeller Humidifier (Cool Mist Humidifier) — A rotating disc flings water at a diffuser, which breaks the water into fine droplets that float into the air

source : mr wiki


Hari sebelum tu (Jumaat), kami sepatutnya ke rumah Dr Ellis, saya pon dah siap bakar kueh, tapi apakan daya salji turun tak berhenti, kereta pula bukan 4 wheel drive. Jadi memang tak berani nak keluar, ditambah pula salji yang turun mencurah-curah lagi menambah kesulitan memandu diwaktu itu. Akhirnya, saya makan je kueh yang dibuat. huhu~~

Semalam, seperti yang suami saya janjikan, dia bawa kami ke Southpoint Pavilion. Sebenarnya, saya berebut ke situ sebab nak ke Bath and Body Works. Sejak Ifa perkenalkan barang-barang Bath and Body Works, terus saya jatuh cinta. Wangiannya, menusuk kalbu, ecece jiwangla pula. Alhamdulillah cek kat MSG (muslim consumer group) bath and body works tak ada benda yang tak halal. Semuanya base on natural, bunga-bunga, buah-buah dan tumbuhan. Semalam ada part yang 75% off, ada yang 50% off. Ada yang buy 3 get 2 free, yang buy 2 get 1 free. Sudahnya saya ambil yang 75% je.


Barang yang dibeli (nak jugak tunjuk..)

Ayah dan anak membaca (konon khusyuk..)


Tebalkan salji??



Depan Bath and Body Works




Iman seronok agaknya berjalan dalam sejuk


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 comments:

Nadiah Sidek said...

tak shopping apa2 lg ke selain bath & body works tu? ehe..

NURUL IZZA said...

shopping kt old navy.ehe..yg xtahan nye semua iza beli baju iza.abgfiz xamik selai pon baju dia.baju iman pula xde yg sesuai..iza amik blouse 17 dolar, after kess 2 dolat je.hahha.tu pon abgfiz yg ambilkan utk iza

Hanafiah said...

Jeles2 tgk snow tu... sini beach mmg cantik2 ngan melambak2, tp nak pegang snow kena drive 5 jam dr sini...bahagian masing2

puan punyer said...

wahhh bestnya iman.. harus2 bungkus nanti sejuk di paru2 huhu

Chik Na said...

comelnya iman..tambah tambah lagi dibungkus dlm baju sejuk pink..

Lady said...

wahahah.. shopping sakan~ tebal betu snow tu eh.. take care ehh~

LanaBulu said...

Sejuk2 tu dok umah je lah..
Nanti ada orang pening tengah jalan pulak kan susah nantinya..
Anyway...best main salji tu..tunggu iman besar ! boleh berjalan.

yatie chomeyl said...

tebalnyoo salji, patut pon payoh nok gi jale2x.

btw, dh try lotion seba med dop? baby SN bila sapu lotion seba med kat pipi dio, jd takdop prob kulit even maso winter nih. mommy pong kade2 curi2 lotion dio , alhamdulillah kulit x jd kering sgt

aNiS tHe BumbleBee said...

sojuk..sojuk! tgk gambo pon da sejuk dah..hehe!wah,bestnye soping2!alalala! cute betul iman!

NURUL IZZA said...

paknep: tula..kami kalau nk tgk beach, ke floridala.. 24 jam drive.(rsanyela..xpula measure.wakaka)xpon g Ny, tupon sm hampir 24 jam drive.Ne mmg tgh2 benua.nk makan ikan pon ssh.jrg ada yg fresh..tapi nk tgk snow..tiap2 hri evn msk spring, snow masih turun..huhu

puan punyer: aah..takit dia sejuk..paru2 bby kan xstabil mcm kt

chik na:mekacehh antieee

NURUL IZZA said...

ladywoman aka kakwan: xdela sakan..tp nk cite kalau sale mmg gile2..kalau kwn mai sini, sah2..rambang matee~~

Lb: aish..duk umah mmgla best tp nak jugak keluar umah..terperp xbest pula.. xpe, pening2 kalau pengsan ade org tlg angkat ;p

YC ; xjjupola seba med. kemsia adola.sini xjjupo pulok (ko xcri mmolek??)

kak anis: besh2.. akak..skg bykla gaun comey2 tp kain baldu gitu. sbb krismas kan..byk gaun yg bulu2..comey sgt tp kalau pakai kt msia ke sri lanka ke of course la mmg panas! nnt cri ms summer ya.nk kirim..summer nnt

ibu emy efy eqy said...

wah bestnya tengok salji tebal!

iman pun seronok bila sejuk ye?

Ummi Hanie said...

salam iza..

mak aihh..tebainyaaa salji..kerasa iza anak beranak main salji ehh..opss..xmain pun,sejuk bangat kan??

Sharini aka Ummi Khayra said...

Wahh... comeinyer iman sengih... :) Salji tebal tu... izza tak main balin2 snow ke? :D

NURUL IZZA said...

ibu emy efy eqy : salji tebal mula2 best .lama2 huhux bestla.. iamn duk seronok sbb jalan ;))

UH: salam akak..aah memang tebaii sgt.sejukla akak.pakai glove pon masih sakit tgn sejuk

kaknini: salji tebal..xmain plak.. =) sakit tgn kak..yg xmain dh sakit apatah lg yg main.ekeke.hidung pon kena tutup xtahan..sakit.tp yg xcitednya..hembus nafas keluar asap.ekeke

azi said...

bestnye main salji....hmm bila agaknya chik la boleh main salji..he

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan