RSS

Salam Maal Hijrah 1431

Bismillahirahmanirahim
Selamat menyambut tahun baru hijrah.. pejam celik pejam celik, dah nak masuk tahun baru kan. Hish, azam yang lepas dah selesai ke? Erk..apa azam tahun lepas eh?? ehh lupa... (nampak sangat mudah lupa). Cepat sungguh masa berlalu kan, tak terasa masa berjalan.. sungguh!. Tup tup dah nak balik Malaysia..ekeke lambat lagi tuh, yang pastinya kami akan pulang pada 2013 (itu yang pastila..)
Sekarang ni, saya sedang habiskan ganti puasa yang 30 hari tuh! Alhamdulillah, sekarang maghrib jam 5, jadi memang tak rasa lama sangat. Setakat ni selesai 8 hari (termasuk hari ni) another 22 days, cayok! Abgfiz insyaAllah jam 1 habisla dia exam sem ni. Sian dia penat sunguh belajar. Malam tak cukup tidur, tap tak apala, ilmu kan. Bukan senang nak dapat ilmu kat sini. Dah dia habis exam, macam-macam dia plan nk habiskan cuti. Ish, saya ni duk plan nak habis cepat-cepat ganti puasa, sebelum spring menjelang. Awal dulu, takut nak ganti, risau susu kurang tapi alhamdulillah, setelah mencari sumber-sumber yang boleh dipercayai di internet ni, susu alhamdulillah tak berkurang.
Dah sejuk ni, heater sentiasala berbuka, dah berbuka, kulit pulak masalah. Kulit jadi kering dan merekah, Iman punya kulit kesian sangat, merekah-rekah. Abgfiz tak pula, saya pula lagi teruk, sampai berdarah-darah walaupon lotion dan body cream tu sentiasa di tepi katil. Kulit muka pon dah bertukar ke kulit kering dan sensitif. Satu kerja pula, nak mencari skin care untuk kulit saya nih. Skin care dari Malaysia langsung tak jadi, yela.. sini cuaca tak sama dengan Malaysia.
Dah melalut dah ke winterla, langsung tak ada kena mengana dengan tajuk entry.ekeke Last but not least, selamat maal hijrah, moga hari ini lebih baik dari semalam, moga besok lebih baik dari hari ni.
Wallahu'alam

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Ummi Salsabila said...

dik,ganti posa yer..teruskan usaha mu!! :)

slm maal hijrah too.emm..pe la perubahan akak ek?...tp yg pasti perut mkin boyot!huhu

yatie chomeyl said...

slmt mengganti puasa dgn gigihnya time winter neh hehe

NURUL IZZA said...

UMMI SALSABILA: ala..perut boyot tu kejap je pon.xpe..

salam maal hijrah..

yatiechomeyl: mekaceh..selamat2..

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan