RSS

Tak Tertahan

Bismillahirahmanirahim..



Kalau baca tajuk mesti dalam kepala fikir yang bukan-bukan-



'mesti tak tahan kencing" atau mesti 'tak tahan bau apa-apa tu' atau 'tak tertahan menanggung rindula tu' > Haha.. pandai-pandai je buat spekulasi sendiri.



Semalam kami tukar rumah baru.. ;) Sebenarnya, memang dah lama nak tukar. Awal-awal kewujudan blog ni, abgfiz je yang buat semua. Sampai satu masa, dia dah sibuk, minta isteri tolong update kan. Maklum lah, kami jauh, keluarga nak tahu perkembangan. Dah lama duk rumah lama, nak berasa duduk rumah baru. Dah lama nak pindah rumah, tapi abgfiz macam tak bagi lagi. Sebenarnya, rumah lama sangat kena dengan tajuk. Ala-ala 'journey' gitu. Pastu pulak, kalau nak tukar ingat nak 'pink' je. Yang tu memang abgfiz tak suka. (mane ade laki suke pink ;p)



Pastu semalam boss bagi izin tukar rumah. Dengan ke'blur'an ni, suka hati nak tukar, hilang semua. PAstu mengadap pc punya lama, sehingga mata naik blur, kepala pening. Bayangkan dari pagi hingga malam tau! Tuhla sape suruh gatal pi tular layout. Pastu nk pulak layout yang nature dan 3 column. Susah sungguh nak cari. Demand tinggi sungguh saya nih! ;)








Kan dah padan muka! Ehehe





Dengan izin suamiku ini, saya tukarla layout baru, link blog rakan-rakan ada yang saya ingat saya save balik. Ada yang lupa alamat minta maaf ye. Sila mention di shoutbox. Tapi yang paling ingat link fav blog. Agaknya sebab sentiasa buka blog tu kot. Maafkan saya ye semua.




Rumah ni insyaAllah sementara (mungkin setahun dua.. sekejap ke??), nanti dah jemu tukar lagi. Waktu itu insyaAllah belajar dari kesilapan lalu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

Nadiah Sidek said...

hehe..akhirnya berjaya juga ye tukar layout..

p/s: ada je org lelaki suka pink tp blh dibilang dgn jari la ;)

Nida said...

Salam Izza..

Mak Su ingatkan tadi.. tak tahan nak dapat baby baru...ekekekekeke..

Kalau nak tahu Mak Su ada 2 blog tau.. satu tu utk testing, yang Di Bumi Albany tu baru real..

p/s: mak su ni suka tukar2 template.. pak nep selalu bebel sbb pening dia tengok hobi maksu ni..huhu

Mummy Harith Hannah said...

Salam Izza,

Lawa lah rumah baru nie. Dah, tak perlu pening "pindah randah" lagi. :)

p/s : Ehh, seb baik Izza kenal ekk sapa yang add Izza dalam FB semalam. Cuak jugak takut hubby Izza salah faham plak kang. :P

NURUL IZZA said...

kak nadiah; berjaya tp xpuas hati.nk tukar lg tp nnt2la..hah ngengada pulak nk tukar yg lain..dh hilang sume, padan muka! haha

maksu: salam maksu.. ish2 maksu ni..Iman br je 3 bulan ye..xkan nk ade bby lagi kot.ehe.ohh ehh?? nk try buat blog satu lgla..utk test2..haha tp skg ade Iman mana nk sempat nk mengadap c lama2..better layan nur kasih..haha
skg ni duk layan nurkasih yg berkasih

kak arnie: salam akak..ecehh (blushing)..

umah lama lg lawa rs..nntla de ms nk tukar lg.ehe

rs mcm kenalla nama Arnie..pastu tgk gmbr anak akak.rsnya akakla ni..;p

cahaya_srikandi said...

Yeay..name sy ade dlm blog list.. maksudnye izza xlupe sy.. lamenye xjumpe izza.. sjak bujang, pastu kawen.. skng dh ade anak...

NURUL IZZA said...

hafsah: ehe...xlupa la.awak ni. Tuhla awak tu bz bebenor. ehe.nnt pi penang, sila ke rumah sy ye.(entah bila pulak tu)

pali said...

ya~ cara mudah sebenarnya, backup semua yang ada kat bloglist tu, semua html code yang ada. lepas tukar tu, ambik beberapa minit ja nak masukkan semua balik.

canthek2~ haha

NURUL IZZA said...

pali; back up mcm ne tu? ;eh ajar ke? dengan cara menyalin dengan kertas n buku atau back up kt mana??sila beri tunjuk ajar..

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan