RSS

ThanksGiving and BlackFriday Wishlist

Bismillahirahmanirahim

Hari ni masuk hari ke3 sale sempena black friday. Aigooo~~~Hari yang akan membuatkan duit habis. Hahaha..Fortunately, kami tak tergolong dalam golongan itu.. Ekekeke . Nak tahu apa thanksgiving dan blackfriday? Sila cari Prof G *oogle* ye.. Malas pulak saya nak cari..

Punya gila tak gila black friday ni, sehinggakan orang sanggup buat khemah depan store dek kerana dibuka jam 3-4 pagi. Betul-betul sanggup... saya? tak menyanggup. Tapi kebanyakannya, barang eletronik la yang orang duk rebut-rebut. Sebab biasanya harga runtuh untuk beberapa unit je. Contoh laptop... murah sangat TAPI hanya 5-10 unit je pun. Agaknya sebab tula orang sanggup beratur berjam-jam, tak tidur malam dan sanggup berkhemah depan store. Baju pun ada jugak yang sale. Kalau saya, baju banyak nak beli untuk anak-anak je. Mungkin baju kat sini bukan taste saya..

Hasil black friday...





Dapatla iPod touch milik abgfiz yang 4Generation. Hurm.. tanya saya pasal barang eletronik ni saya sendiri tak mahir. Yang saya tahu, dia sangat berguna bila mana kita dok jauh, (mana-mana...) boleh cek email dan access internet dengan cepat dan cekap tanpa perlunya laptop. (makesure juga mesti ada wireless la...) Bagi anak-anak muda, benda ni sangat berguna bagi mereka.. Asyik dengar lagu je, main game. Kalau jadi milik saya? mungkin saya cek email dan facebook je. Hahaha...

kat Walmart pula... tengah sale.. ini antara wishlist saya, tapi wish jela.. Nak beli tak dak duit. Apa-apapun tunggu nak balik nanti la kalau saya nak beli.. Kena pujuk memujuk menteri kewangan saya dulu tu.... Mana tau, dia nak kasi saya hadiah ke.. *abg, take note ok..* ekeke




Harga sebenar set Correlle (12 pieces without mug) tu saya tak tahu berapa.. Tapi sempena black friday ni, dapat $12. Murahla tu kan?? Tapi saya masih tak beli-beli....




Yang ni memang menjadi idaman saya sejak dulu lagi. Sempena blackfriday ni, harga turun ke $149! Murah tak?? Biasa $199.. Aigooo~~~ Jamu mata jela...


Yang satu lagi, set Paula Deen.. ish geram sangat tengok. Nonstick ok? dan Tahan lama... Harga blackfriday jatuh $87.44 jeeee.. Biasa 100++ k0t, tak pasti pula.. Ish kalaula... kalaula ada duit sendiri ni, pasti saya rembat. Oh kebetulan mama saya dok kirim.. Ma, tunggu balik pahni deh? Ghumoh ni kecik, tak dok tepat nok letok nga sipey..

p.s :
Tekak saya sakit terok, hidung saya dah mula turun airnya.. Maka, saya sudah tidak sihat seperti biasa.. Aigooo~~~~ jangan jangkit dengan Iman sudah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

bOnda said...

wahhh...
ambO pOn memang gilO kalu nOk beli sek2 brg dapO nih!nOk2 tengOh sale pulOk..huhuhu

*tetibe kecek klate bila baca ayat kO ma tu..mugO cuti 2 minggu rayO aji aritu kelik kapung keyyy..hiks!*

purplesonata said...

wahh~dah dapat IPod....kekekeke

banyak nyee pekakas kak izza mau~huhuu~kempunan ehh :DD

Sharini aka Ummi Khayra said...

bestnyer......... dapat barang murah2... hehhehehehhe nak jugak... :P

yatie chomeyl said...

woo set corelle tu mmg mencengkam jiwa :)

fizhah said...

wah, izza.saya duk jauh ni pun teruja kalo dpt membeli brg2 tu :) cuci mata jelah nmpaknya

annie said...

whoaaaa!!!! best3!!!
walaupun ani tak kawin lagi, tp set dapur tu mmg mencengkam jiwa *bak kate kak yatie chomeyl* huhuhu
=D

NURUL IZZA said...

bonda : wah tak kutahu dirimu adalah mek kelate ;p

puple sonata: aigoo~~~ipod tu abgfiz punya.bukan milikku T_T

kaknini: memang gila je bila nampak barang murah, nasib baik xde duit je.kwang2

NURUL IZZA said...

YC: kat jepung kitchen aid mughah x? mughoh key?? correlle, org sini xdela mengcengkam jiwa bila nengok. kita je..kan kan?...haha

fizhah: saya pun cuci mata je, duit tak dak =(

annie:ani, dah jadi bini n mak org ni duk teringin benda2 dapur..hanbag sume tu kedua =)

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan