RSS

Abgfiz's Surprise Birthday Party

Bismillahirahmanirahim

Hari ini befday suami tercinta abgfiz...


All of my faults you overlooked

Or not seen

Thoughtful of my feeling

YOu have always been


When I'm down in the dumps

You always bring me back

With your magical touch

You know how to make me laugh


Thank you to standing behind me

In all that I do

I hope you're as happy with me

As I am with you


My deep love for you

Will remain and not grow old

Deep in my heart

Forever it will hold



Happy Birthday My Beloved










Semalam, saya pulun buat kek.. dah lama merancang nak buat kek hari lahir untuk abgfiz. Gobek-gobek resepi, jumpa red velvet cake. Kek ni terkenal di bahagian selatan - Lousiana etc etc. Bahan-bahan semua dah ada cuma tak ada buttermilk, duk fikir dalam kepala nak ganti dengan apa ya.. Gobek Mr Google, alhamdulillah jumpa resepi untuk buat buttermilk. Alhamdulillah jadi jugak kek ummi walaupun buruk bebenor hiasannya.



Kek siap pada tengahari, jam 2 abg balik makan.. Alhamdulillah dia tak pula buka peti ais. Dah tu nak buat kad pula..nak buat yg ada gambar love kami berdua -Iman dan ummi. telefonla Kak Jaja macam mana nak buat love-love tu. Ekeke.. terima kasih akak..nanti tanya tips macam mana nak surprise hadiah ye..



Jam 5 abg balik awal..adeihhh.. Ingat nak buat party malam, tapi apokan dayo..surprise bila abg buka peti ais ..Huhuhu.. Kira jadi jugakla surpise kan abg? Ekeke. Jadi instead of befday malam, kami buat awal petang sangat. Alhamdulillah jadi jugakla.. Hadiah?? Errrkkk.. hadiah nanti balaik Malaysia ya..




Selamat hari lahir abg, semoga kehidupan abg sentiasa di rahmati Allah seiring dengan pertambahan iman dan taqwa didada. Semoga abg sentiasa dipermudahkan di dalam semua urusan. Semoga dengan bertambahnya umur ini, makin didekatkan diri denganNya, kerana semakin bertambah umur, semakin dekat juga kita ke arah kubur. Doa Iza sentiasa mengiringi abg, dimana jua abg berada..





'Terima kasih segalanya.. '

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

miloicekaw1119 said...

bestnye dapat mkn kek..

aNNa said...

wow~~ sweet je baca entry ni. berbunga-bunga hati za sediakan itu ini untuk yg tersyg. kan? hasil pembacaan, rasanya camtulaa perasaan za..hehe~~ **pandai2 je ejan nih**

Chik Na said...

selamay hari lahir buat hubby Iza..moga panjang umur, murah rezeki, dan berbahagia selalu.


wah mesti yr hubby bangga sebab Iza buat sendiri kek besday untuk dia..

aLyNnZ said...

aduh berselera sungguh tgk kek tuhh..lain dr yg lain sure best..iman mcm phm jerr birthday ayah nyerr..

wish belated birthday to ur husband k..

atienanurin said...

Salam..kepada abg hafiz..sori lmbt wish..hepi bufday yg ke 27...smg hepi2 selalu dgn isteri & ank tercinta...jg iman n kak ja molek deh!! Peace no war! Smg cpt2 balik Malaysia..=)

Ummu Ammar said...

Izza..

Terliur gak tgk kek Izza ni..akak x pernah buat kek sendiri utk befday hubby..selalu beli jer sbb x sempat..elok juga kalau dpt buat sendiri kan?

~: UmmiNor:~ said...

so sweeet dpt buat sendiri...

NURUL IZZA said...

miloicekaw :ala..kalau kt msia rembat kt kedai je ;))

ejan: ecece..mcm paham je perasaan za

chikna: instead of xde hadiah, kek pun jadilah..tapi buruk bebnor hiasan.xpandai ;p

alynnz: ekekek..iman wat xtau je..ngacau nk potong kek adela..

tq 4 the wish

ain: hahha

UA: kalau kt msia dh beli kot.kat sini iza xberani sgt nk beli.sebab sume benda ada pork.;))

tapi kek ni sedap..lemak2 mcm tu.lain la..

ummi nor: tapi buruk benor hiasan..hantam sajala...

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan