RSS

Gaya Tidur Terkini~~

Bismillahirahmanirahim



Yeay, Iman dah masuk 5 bulan.. Waaa dah besar anak ummi. Not little girl, but big girl kan. Dalam 5 bulan ni, banyak ummi perhatikan perubahan Iman, dah makin bijak dan pandai (ameeen). Pagi tadi visited nurse datang rumah, bila tanya dia tentang Iman yang suka main air lir ni.. katanya, normal pada usia baby 5-6 bulan. Sebab masa ni, air liur banyak dikeluarkan untuk persediaan lidah menerima makanan (solid food). OO.. baru umi faham. Umi cadang dan niat nak buat sendiri solid food Iman tapi disebabkan Iman akan dapat makanan percuma (dari program WIC-woman, infant and children), rasanya umi gunakan yang tu je la. Mungkin umi tak ambil yang dalam tin, atau tengokla macam mana, mungkin umi campur dengan bubur ke. Atau umi selang-selikan. Jumpa Paed Iman 6 month check up nanti, kita tengok macam mana.





Gambar ni ambil masa umi tengah masak tadi. Mula-mula Iman meragam, lepas nenen, umi letak Iman sebab nak sambung masak. Bila dengar Iman diam je, pelik umi. Tengok-tengok, dia duk leka dengan cermin di gym tu. Suka sangat tengok muka di cermin. Dah tu gelak sorang-sorang. Lepas tu, umi sambung masak.. bila tengok Iman balik..aik..dah tidur rupanya.. Sekarang ni, gaya tidur dia.. mengiring. Suka sangat tidur mengiring. Dulu, Iman tak boleh tidur kalau tanpa puting, sekarang Iman tak boleh tidur tanpa kain dan hisap jari. Puting pun suka hati dia nak buang.







Sedang menilik cermin.. comey ke Iman ni??




Comeynye Iman.. hiks






E.eeh tertidur rupanya..





Suka sangat hisap jari. Muka garang betul time tidur.


p.s: entah kenapa umi rindu saat Iman lahir, rindu nak peluk, rindu nak dengar Iman nangis, rindu semua.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comments:

LanaBulu said...

Baring2 sambil lihat cermin..sambil gelak2..tu Nurul Izza nak kena faham..yg Iman tu nak berteman atau dgn kata lain..nak adik laa tu..
Tapi kalau anak perut kenyang mesti tak meragam dan mudah lelap..

Lady said...

sangat chumell... muka garang ke muka tengah pk masa tido tu~ hehe

lina said...

comel nya iman...
geram mak uda....
nt jmpe iman dah besar..huhu

yatie chomeyl said...

haha kecik2 dh suka tgk muko kat cermin, besar2 mesti suka mekap nih Iman kui3x

Ummi Salsabila said...

comelnya iman.pandai tgk cermin dulu before tido ye.bagus ni..hehe

ummikhayra said...

tula.. akak pun rindukan masa Khayra baru2 lahir.. huhuhu bila la masa tu nak jengah kembali.. hahahahhahaha

aLyNnZ said...

haha..nama pun baby girl. mesti besar nanti pandai melaram..pewut da kenyang titonn plak comeinyer..anak yg mudah dijaga senang umi nk masak..

NURUL IZZA said...

LB:hish lambat lg Iman nak adik ni..balik nntla kot ;)

Lady: muka abgfiz sebijik kan?

Makuda: ish xdela besar sgt..xpe sat je nnt kt jumpa.siap2 hadiah utk umi ops Iman

YC: huh, tuhla..besar2 jange suko mekak la umi dio pon xmekak.wakak

US: ah iman suka sgtla tengok cermin. leh gelak sorg2..

UK: akak..nnt khayra ada adik..tp dh lain kan..

alynnz: amiiin..hehe bab melaram tu dia tgk mak dia kot.umi xpndi melaram ;p

NURUL IZZA said...

LB:hish lambat lg Iman nak adik ni..balik nntla kot ;)

Lady: muka abgfiz sebijik kan?

Makuda: ish xdela besar sgt..xpe sat je nnt kt jumpa.siap2 hadiah utk umi ops Iman

YC: huh, tuhla..besar2 jange suko mekak la umi dio pon xmekak.wakak

US: ah iman suka sgtla tengok cermin. leh gelak sorg2..

UK: akak..nnt khayra ada adik..tp dh lain kan..

alynnz: amiiin..hehe bab melaram tu dia tgk mak dia kot.umi xpndi melaram ;p

kekwa said...

macam saya kecik2..
suka hisap jari..
huhu..

NURUL IZZA said...

kekwa: aah samm dengan saya, suka hisap jari. terima kasih sebab lawat rumah kami

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan