RSS

Buat yang merinduinya

Bismillahirahmanirahim



Kesian pula yang duk merindu Iman, ada rezeki sekrang ni saya uploadkan gambar dan video Iman terbaru. Saya betul-betul tak sihat, makan pun semua tak berselera. Nampak ayam/daging/telur dah rasa nak muntah. Mengandung kali ni teruk betul selera.. hanya boleh telan sawi masak air dan ikan bakar je. Tu pun kadang-kadang je makan ikan. Puasa pun belum pun start lagi, mana tak nya.. bila lapar je terus pening, nak pitam, rumah pusing-pusing. Nasib baik Iman memahami, main pun sorang-sorang, tak banyak kerenah. Kadang, tidur pun sorang. Kesian sangat..


Hari tu, tak puasa sebab berpantang, kali ni tak puasa sebab mengandung. Hadui.. mudah-mudahan sempatla saya puasa 2 minggu sebelum habis ramadhan. Masak?? Rasanya dah dekat 2 bulan abgfiz yang masak. Itupun saya tak jamah pun masakan dia, tak lalu! Moga diberi kekuatan, next week abgfiz dah start kelas....





Ok, dahla pasal umi. Pasal Iman pula.. ni kes Iman jumpa topi ayah main tenis. Sekarang ni jumpa apa-apa mesti duk letak atas kepala. Konon tudung, agaknya sebab duk tengok saya pakai tudung la kot!






Rambut pun dah panjang sampai mata pun tertutup!.









Ish ish.. anak sapela pakai topi macam ni..





Video ni request adik saya, Iman sedang bercakap di telefon. Sila abaikan bilik bersepah. Time nak tido dah ni.. tapi Iman bila dengar je ayah balik, yang nak tidur pun jadi segar serta merta!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 comments:

.:mUnies:. said...

salam izza,

congratz pregnant lagi! jaga diri ok..patut la lame x updated..windu nk tgk gambar iman..ihihi

Ummi Hanie said...

salam izza dear...

betul la kata komen akk sebelum nji...izza sakit 'buatan org'...sabow yer...

akk lak lega sket sbb lepas setahun xuzur,baru ni uzur balik..sedey sikit sbb di bulan posa...so iman akn dpt adik dulu lah ! tahniah2...

jaga kesihatan k ... cyg sket muah2 kat iman ... baik dia xnyusahkn ummi dia

yatie chomeyl said...

sie ko Izza, harap2 sihat sikit la pahni deh...Iman pun panje doh rambut, dh nk jd kakak doh dio ;)

Atif said...

salam..za..sabar banyak2..tahniah sekali lagih la..hihhi..iman dah buleh jalan..bestnye raye die nnti..tak perlu nk dokong2..balqis ni..lambat betul nak jalan..merangkak pon teragak2..penakut..dah la merangkak ke belakang..huhu..bila ntah nak blh jln mcm iman..balqis kurus aje..tak sampai 7kilo pon berat..huhu..ade tips tak nak kasi gemuk??hihi..tahniah..jaga diri baik2..insyaallah..blh la poso tu nnti..

Sharini aka Ummi Khayra said...

Salam izza,

Banyakkan bersabar ye dik.. tu dugaan namanya.. insyaallah, lelama nanti ok... :) iman pun dah makin comei tu... hehehheheh panjang rambut....

AshAnas said...

rupenye menyepi & tak sihat sbb pregnant plak.... congrats! iman pun dah nak jadi kakak... doakan k.shira plak... teringin sangat, huhu...
comel iman dok cakap tepon... anas pun cmtu...

Bint Lazim said...

Congrats kak zza!!

Wahhh tokdey jupow pongg ngan iman, nop buleh adik baru doh. Congrats2. InsyaAllah kita jupow nnti deh.

Bint Lazim said...
This comment has been removed by the author.
lina said...

nmpk bulat plak mata iman ni,hehe..

gud girl kak iman ni..nak jaga adik ye nanti..=)

deena farhana said...

salam..

slm ramadhan..tahniah buat iza yg bakal sambut baby kedua..

slm syg dr kak deena :)

Rosnah binti Muhd Yusoff said...

salam izza..sgt rindukan iman..hehe..byk kali tgk blog dah update belum..nasib ade..;)))iman..i luf u..

Yantie said...

Salam za,

semoga za diberi kekuatan dan sentiasa dilindungi NYA.

iman..ckp pe tu? makcik x phm..hihi comeilah iman ni. Jd kakak yg baik dan rjn bantu umi ya iman.

MENTARI_KABUS_PAGI said...

mek..gembira dengar crita terbaru..tahniah..apa2 pun, pengorbanan mu sbg umi, tak dapat sy rasa lg..hekhek..jaga diri bebaik..mudah2 Allah ringankan dan permudahkan semuanya :) miss u

hafizah_ismail said...

assalamualaikum..lama xdgr khabar dr ore jauh..sihat ko loni?bakpo ye xleh nk msg kt shoutbox izza?jemput la ke blog personal kak fizah

http://hafizahismail.blogspot.com

fatonahHairil said...

salam izza..akak ni silent reader blog izza..start dr last yr lagi...time iza 1sr pregnancy..hihi..
ptt la dah lama tak update..nak dapat org baru ye...bila due..???..apepon moga ceria selalu..kalo bab alahan 1st trimester mmg geg akak la ni..hehe..
anw, salam perkenalan dr akak dan famili ya...salam ramadhan...

cik oryza said...

haaa dah agak dah iman nk dpt adik:)

sedih ni, baru dpt komen dan tgk video entry sblm2 ni.. kt usm tenet low;p

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan