RSS

Happy Halloween!!


Kebanyakan rumah di kawasan ini (american house) terdapat pumpkin yang ditebuk lubang..Haha..kelucuan terserlah. Dan rata-rata kanak-kanak memakai costume yang beraneka bentuk dan gaya.. Bukan sahaja kanak-kanak, pekerja pejabat juga tidak ketinggalan.. Jiran sebelah rumahku ini juga, meletakkan 2 biji pumpkin di hadapan rumahnya. Malam ini pasti ramai kanak-kanak mengetuk pintu rumah dan meminta gula-gula..

::::: Happy Halloween!!!:::::

p/s: oleh kerana bilik yang kuhuni jauh dibelakang dan rumah kami gelapkan kerana tidak memasang lampu selain lampu study di bilik yang kuhuni.. jadi..rumahku ibarat tiada penghuni..haha..selamatlah pada kanak-kanak ya..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

Natrah &Helmi said...
This comment has been removed by the author.
maryam izza said...

za labu masak lemak sedap haha...
memang diorg raikan eh... memang kene pakai costume ker

NURUL IZZA said...

haha...labu masak sedap ke??
mmg diraikan..kebanyakkan pakaila costume..

muqay said...

kak long,

minta tolong boleh ker? tolong tulis sejarah ringkas adanya hari hallowen ni.

hehe..plz

maryam izza said...

za... ngape diorg mintak gula gula eh??? ha'a cerita lah sket sejarah ada hari tuh... setuju dgn adik za tuh wink!

ABDUL HAFIZ said...

Kalau xbagi gula2..nanti budak balik telur kat rumah..Sebab tu dipanggiil "Tricky-Treat.Labu pulak lambang musim menuai buah "something like that".Ikut kata English teacher, skrng musim labu.Jd depa ada kan bonfire utk halau "spirit" yg menyebabkan hasil pertanian musnah dek kerana hantu2 ini.More information from http://www.trueghosttales.com/history-halloween.php

maryam izza said...

balik telur? ke baling telur hafiz? kalau baling telur habis lah rumah busuk dan penat lah cik puan membasuh muahahahaha ;)emm tricky-treat...thanks for the sharing

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan