RSS

Jom layan~~



Bismillahirahmanirahim



Jom makan-makan. Kek ni saya suka hati campak je, nak habiskan chocolate chip dan cream cheese yang dah lama duk dalam peti ais tu. Setelah dibuat operation, dapatla chocolate cheesecake.. Rasanya?? Ada rasa cheesecake ada guna rasa chocolate.






Bahan-bahan :



1 cup graham crackers + 1 stick melted butter - pressed into baking dish



3 package cream cheese

3 egg

1/2 cup sugar (saya kurangkan manis)

vanila essence

1 whole lemon zest

1/2 whole lemon juice

chocolate chip ~ dalam 1/2 cup

3 tbs condensed milk

2 tbs warm water


Cara:



# cream cheese beat - fluffy

# + sugar - pukul

# + egg - one by one

# + vanila, + lemon zest + lemon juice



meanwhile,



double boiler - chocolate chip + milk + warm water - until chocolate chip dissolve



# cream cheese mixture divide by 2
1 - plain cream cheese

2- add chocolate chip mixture

Haih, bahasa campur-campur.. Masukan adunan berselang seli di dalam baking dish. Saya buat 1 senduk cream cheese diselangi dengan satu senduk chocolate adunan. Dah siap, masuk oven 375F sehingga masak.



XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX






Gambar bawah ni, bunga-bunga yang berkembang semasa saya berjalan-jalan sekitar kampus sama Iman. Seronok pula dia kena tolak dan diiringi dengan angin sepoi-sepoi bahasa.




Iman dengan muka kemengantukan




Singgah ofis ayah




Gambar ni patutnya gambar terakhir tapi malas pula nak adjust..





Bunga apa neh??





Cantik bunga ni.






Pokok bunga ~~





Pandangan di depan gelanggang tenis.


p.s : saya sedang menonton drama korea you're beautiful.orang dah lama tengok saya baru nak tengok. cite dia... BEST!!!!!!




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

annie said...

mcm terase je angin sepoi2 tu kt pipi..dikelilingi bunge2 cantik berwarne warni.....hikhik, best!

lina said...

ala...satu je ke gmbr iman..
oo..u're beautiful..best2..go mi nam

LanaBulu said...

kalau dok asyik dgn kek ..heeemm
nanti semua jadi bulat...hee
Iman bertambal montel dan abahnya pun nampah bulat jee..heee..
hati senang lah tu..

Chik Na said...

sampai dua pc sekali ayah Iman buat kerja :-) dasyattt tuh

Ummu Ammar said...

Salam Izza..

Lama tak ziarah Izza n family..terutamanya Iman yg makin montel..gggrrr..geram la kt dia..

Subhanallah..cantiknya permandangan!..Mendamaikan..

yatie chomeyl said...

owh duk laye cite korea deh, yatie lamo doh x laye cito korea. best dop cito dio?

Bint Lazim said...

youre beautiful the besttt!!
hehe

whose_na said...

kak izza, sedapnye kek tu. nk2x... chocolate flavour tu...huhuhu...terliur rase.

NURUL IZZA said...

annie: wahaha..mmgla rase best!!

lina: satu je.skg ssh skit nk ambil gambar dia..asyik nk pegang kamera je

LB: hahah..ayah Iman mmg sentiasa bulat.skg umi Iman pun nak jd bulat jugak =)

Chik na: monitor je dua.cpu satu.iza xtau mcm ne suami iza buat tapi mcm combine monitorla..kt rumah pun macam tu.hihi

UA: salam kembali..iza pun jarang ke rumah UA.hehe

Yatie Chomeyl: best sgt222222!!!!

ciknor aka bint lazim: ni mesti dok laye neh.bersedia ko doh nok grad neh?

husna: haiah belit2 kakiza nak tulis..nak eh? suhla haziq masak.dia pya kek coklat best sgt..ishk terliur.huhu

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan