RSS

Watermark..

Bismillahirahmanirahim..




Sebelum ni (awal-awal blogging) saya agak ghajin membikin watermark di setiap gambar tapi lepas tu dah malas. Tapi.. disebabkan entry Yatie Chomeyl ni, saya cukup risau.
Dengan kemudahan internet 24 jam sehari, 7 hari seminggu, 30 hari sebulan.. saya googlekan untuk membuat watermark sendiri.

Mula-mula saya try and error kat sini, tapi step-step kat situ saya dah tau sebab selalu duk main dengan photoshop. Saya cari lagi, dapat yang di sini. Dengan gabungan sini, sini dan sini.. dapatla..
dan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

Ummi Hanie said...

salam izza

molek dah tu .... ;)

trimekasih utk video ari tu yek

Ibu faheem said...

salam kenal izza...

terima kasih untuk backlink tu ye.. :)

pali said...

saya pun tak tahu (atau tak perasan) pasal hal watermark ni. padanlah bila gi blog kak nadiah dan kak izza saya tengok ada watermark ni.

makasih atas perkongsian deh? :D

annie said...

kebetulan.

selame ni dok cari2 idea nk buat yg cute punye,ada byk version, satu pun tak berkenan dihati.. lastly harini baru dapat apa yg selama ni dicari.jadi bulat betul!. huhu...suke!suke!

aLyNnZ said...

bagus lar n3 izza kali nie..alin pun ngah berpikir nk watermark tp xbrp nk kreatif lar itu yg susahnyerr..

cantik watermark izza tulisan warna pink..

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan