RSS

The best breastpump

Bismillahirahmanirahim

Saya hanya menyambung produk dari entry Ummi Safiyyah. Bagi saya, breastpump yang terbaik adalah jenama Medela dan saya tahu.. kat Malaysia sangat mahal. Mencecah ribuan ringgit.



Yang ni saya guna waktu nipple saya sakit + sore + bleeding waktu dalam pantang lepas. Medela symphony ni sangat berkesan dalam mengatasi segala masalah breastfeeding. Kat Nebraska, Bp jenis ni memang jarang orang beli sebab biasanya boleh sewa di Milkworks. Saya memang sukakan yang ni tapi bila saya tanya harga di kedai Milkwork tu.. harganya "fifteen.. fifteen hundred"!! 1500 USD!! Adoii sangat mengecewakan. Tapi medela ni sangat membantu saya dulu. Wah..mengimbau kenangan semasa pantang, ish nostalgia. Pantang sorang-sorang bersama suami + masalah breastfeeding + kemurungan = sangat memberikan kenangan.



Yang ni pula jenama Lansinoh. Saya jarang pula bertemu dengan Lansinoh. Tak minat jenama ni even saya gunakan Lansinoh Disposable Nursing Pad.




Yang ni pun sama, tak minat!



Yang paling saya berkenan.. dan sebelum balik ingat nak minta dengan husband belikan yang ni..




Sangat compatible!



Medela Freestyle Breastpump. Saya tak pasti kat Malaysia berapa, tapi tika saya beremail dengan sepupu abgfiz lepas (tika dia meminta saya belikan breastpump yang ni), katanya harga di kedai Malaysia dalam 2000++. Kalau di online paling murah RM1900. Saya tak pula buat research pasal harga. Harga saya beli untuk sepupu abgfiz hari tu 270 USD. Kalau convert ke Rm pun masih tak sampai RM1000! Wah sangat menjimatkan!..





Tapi yang pastinya Medela freestyle ni sangat bagus dan terbaik bagi ibu-ibu yang bekerja. Tak berbunyi, tidak berat, boleh sorok-sorok bila pumping, boleh juga pumping sambil buat kerja. Wah sangat menyanangkan!




Yang ni medela pump in style, sama je dengan freestyle cuma yang ni berat sikit je dengan freestyle.

More info untuk medela produk, kat sini dan sini. Nak kirim??? Tunggu saya balik ya dan itu kena tanya menteri kewangan kami. Hehehehe


p.s: ..................................................


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

21 comments:

Nadiah Sidek said...

yg symphony mmg mahal. akk tersilap pandang. symphony kat malaysia dlm 5000. tapi mcm susah nak jumpa sbb mahal kan.

kat malaysia yg glamer (brand medela)...freestyle/in style & swing. freestyle (kat malaysia) akk tgk dlm 1700 blh dpt dah. nak beli, beli kat sini la..jauh lebih murah..$270 tu la haganya (tak sampai RM 900 pun)

murni said...

salam izza,

usd270 tu beli di web mana?sbb akak jmpe semua 300usd above. nak kene beli tuk adik..die bersalin sept ni :)

Kopiah Senget said...

Ha Ibu2 sekaliang!

Jangan lupe kos untuk shipping tak masuk + tax dari krajaan Mesia. Thats why barang2 sampai kat mesia jd mahal hehe

Then, bgus idea tu sebelum balik beli la satu tuk anak2 yang akan datang hehehehe

KS

Hayati Jamil said...

Terima kasih la banyak2 sebab susah payah belikan utk kak yati..sampai sekarang belum pakai lagi sebab belum ada babynya..orang kata sedia payung sebelum hujan
murni : I google jer online store kat US. balas-balas email sikit dapatkan the best price..pastu izza settlekan the rest..tapi I dapat free shipment to M'sia.. tumpang org..kalau tak tax je dah mahal

.:mUnies:. said...

hihi...takpelaa...dah ade la..sy gune yg medela harmony (manual), alhamdullilah sampai sekrang berkhidmat..itu je yg sy mampu..hhu..itu pon dah rm400 lengkap dengan segala beg..

Chik Na said...

nasib baik akak tak pregnant now ni..kalu tak, ade org yg nak kirim ngan izza jugak ;-)

Hayati Jamil said...

2 anak sebelum ni pakai avent manual jer..bag pun tibai jer cooler bag yang available kat open shelf..tapi sgt berjasa dapat sampai 1th lebih supply susu untu dua2..tapi ramai gak member yang sebelum ni avent user kata FS tak sebest avent..hopefully it worth of my money

lailasani said...

hmm... sekrg ni saya tgh order FS jugak memandangkan feedback dr pengguna2 FS bagus2 je... hehehe..
harap2 berbaloi2 nanti.. INSYAALLAH...
kat sini boleh dapat 1.7K...

Sharini aka Ummi Khayra said...

izza, akak nak tempahla medela freestyler tu... hehhehehhe memang murah kalau nak compare kat sini. Kat sini harga rm1688 paling murah dapat pun... hehehehhehe

AdeliaDamia Shoppe said...

Wah bestnya dpt harga murah.. xsampai RM900.00, betul ker? Dah lama idam2kan medela FS ni..

adeliadamia@gmail.com

hairunnisa said...

assalammualaikum,

saya nisa.....sgt berminat dengan topik breasrpump ni....sy skung tgh pregnant anak kedua....dok tgk plan nak beli breastpump la sebab masa anak pertama x sempat nak beli....tp kat malaysia harganya sgt mahal bg yang electric....agak2 boleh kirim x kat awak???
tq...

hairunnisa said...

izza...
apa2 email yek kat sy....
hairunnisaosman@gmail.com...
harap sgt2 awk dapat tolong....

thanks....

suriapis said...

Salam,

Saya berminat dgn medela fs...Kalu RM900 tue mmg murah..bleh tak email sy sbb sy betul2 berminat.email sy suriapis@gmail.com

Cloth Diaper Online said...

Assalamualaikum w.b.t.

Saya Elma. Salam perkenalan. Saya sangat berminat nak beli medela freestyle ni. Tp mahal sgt la kt M'sia ni, kalu dpt RM900.00 tu sgt2 murah..

Saya skrg ni tgh pregnant anak kedua. Boleh kirim ker? Bila nak blk M'sia ye.. TQ.

adeliadamia@gmail.com

ummu muhammad said...

assalamualaikum..mintak tlg belikan boleh lagi ke?saya transfer duet terus boleh ke?

Aien said...

Salam...nak tanya harga medela harmony dan avent isis kat sana berapa ya? Boleh ke tolong belikan sekali? Tengok posting cam murah banget harga kat sana

Nurul Izza said...

@Aien : boleh email kan ke nurzza@gmail.com..

Aya said...

Salam.. masih boleh pesan lagi? bobidom@yahoo.com

suhaida mohd said...

salam kak..boleh ng detail x camne nk suh kak tolong belikan medela 2..t pape email sy boleh..suhaidamohd91@gmail.com

Nor Aini Mat Sulaiman said...

Available lg x offer ni..email sy..nonizuhaili@gmail.com

Nor Aini Mat Sulaiman said...

Available lg x offer ni..email sy..nonizuhaili@gmail.com

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan