RSS

Iman ni...

Bismillahirahmanirahim,



Sedikit entry pasal Iman, atuk Penang rindu kat Iman. Sejak kami berjalan-jalan US ni, Iman mula menunjukkan skill ke'buas'an nya (lasak??) Buas ikut loghat Kelate. Dah masuk bilik hotel, ada laci, dia masuk, ada ruang kecik mana-mana pun dimasuknya. LEpas tu tak pandai pula nak keluar. Bila letak dalam carseat, tak mahu pula duduk dalam tu, kadang terpaksa pegang tangan kaki dia supaya senang kunci carseat.



Dah tu kalau jumpa je orang, semua ditegurnya. Tata.. tata kat orang. Ish Iman ni.. Langsung tak takut orang. Sudahla orang sini suka main dengan budak, ada je orang mat saleh duk tegur dia, terus melompat-lompat, angkat tangan dan tata kat orang tu. Lagila orang suka..









Yang ni tika dia senyap-senyap je masuk laci bawah kabinet tepi katil. (kabinet ke??) Tak dengar suara dia, rupa-rupanya duk dalam ni..










Hah, yang ni pandai pula keluar..





Lepas tu senyum, muka tak bersalah langsung. (Gigi dah nampak dua batang kat bawah dan sebatang taring baru nak tumbuh di bawah.. pelik betul Iman, tumbuh taring dulu..)



Di Los Angeles..




Meh kita tengok apa yang Iman buat tika umi dan ayahnya sibuk kemas barang. Sebenarnya, hotel ni di Los Angeles, waktu ni baru je masuk hotel , kemas barang. Tiba-tiba dengar pulak bunyi Iman nangis, tengok-tengok dah ada dalam laci TV! masyaAllah..entah bila dia masuk tak tahu, tak boleh nak keluarla duk menangis minta tolong. Adakalanya menangis sebab terkepit tangan tu di laci, yela pandai bukak tapi bila tutup tak sedar tangan tersepit!







Pandai pula dia buka laci dan masuk dalam tu.







Usaha nak keluar tapi tak boleh. Hahaha..








Petang di Los Angles, kami singgah rumah pegawai MIDA ( Malaysian Industrial Delelopment Authority) En Hazli. Kat rumah En Hazli tu ada dibelanya kucing nama Pompom. Ingatkan Iman takut kat pompom ni tapi... bila bagi kucing kat Iman, dia ramas pula bulu pompom ni. angsung tak takut, siap kejar pompom lagi. YaAllah berani betul budak ni. Nasib baik pompom berbulu lebat. Dahla tarik bulu pompom, ditarik juga ekor pompom. Gambar tak sempat nak ambil sebab Iman asyik kejar pompom. Iman..Iman..


p.s: nak postkan video Iman duk tata tapi internet kt Grand Canyon ni lembap. Line tel pun tak ada. Maklumla..tempat ni jauh di atas gunung, tampat red Indian bertapa..


p.s: pagi ni bertolak ke Colorado. Besok balik Lincoln...





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comments:

LanaBulu said...

saat ni kalau lepa iman akan hilang..hati2..utamakan keselamatan..
yg buas tu bukan apenye..ikut mama dia lah tu..hhee

LanaBulu said...
This comment has been removed by the author.
deena farhana said...

alahai...comeinye iman..dak comei mmg pndai masuk2 laci ni kak..hehe..

lina said...

hahahha...lawakla iman ni...comel2..iman dah blh jln ke?.

yatie chomeyl said...

amboi derat sakan neh hehehe, sie ko Iman kepit jari ye

Chik Na said...

he he he .. comel je aksi aksi dalam kabinet dan laci.. ;-)

aLyNnZ said...

hik2 lawak lar iman nie..dok dlm laci pun kiut..iman dh start lasak..explore sana sini..pasni leh main kejor2 ngan ummi..risau gak kan lau ngah lasak nie tky tercedera..

aNNa said...

haha...seronoknya layan anak sendiri. comel sangat. ejan pun dah rindu affiq di kampung. kerana die pun punya perangai yg comel. comel sangat. tak tahu nak kata ape dah. C.O.M.E.L ... hik!

hans said...

hahahha
iman comel macam amani

Sharini aka Ummi Khayra said...

iman gemol... meh auntie kasi kiss2 pipi bleh? :P

Maryam Izza said...

Iman makin cerdik bijak dan aktif serta comel dgn gigi baru tumbuh tu !!!
Ni kalo mak akk tgk suka dia sbb dia tak ada cucu lagi :(
Take care ya orang Lincoln
Insyaallah nanti acik ziarah Iman lagi xoxo

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan