RSS

Layan..

Drama bersiri Jepun, berkisahkan penggunaan helikopter sebagai kenderaan untuk emergency case. Betapa maju negara Jepun berbanding kita jauh berbeza. Drama yang menyentuh pelbagai aspek kemasyarakatan, perubatan dan yang paling penting kuasa Tuhan penentu segalanya walaupun sehebat mana doktor tetapi jika telah tersurat kematian, akan pergi jua. Bila layan drama ni, terasa nak ambil Spm balik, jadi doktor. Tapi bila tengok drama ni, terasa kehidupan doktor macam tak hidup. Setiap masa di hospital, agaknya kerana itula kot doktor perempuan ramai membujang. Tapi, bukan senang nak jadi doktor, setiap tindakan akan mengubah nasib seseorang. Layan..



The drama’s full title is “Code Blue: Doctor Heli Kinkyu Kyumei.” The concept is based on Japan’s proposal for an emergency medical service using helicopters to quickly reach those in need. A special bill was passed in June 2007 that should foster widespread adoption of the system. Yamashita stars as a young doctor-in-training, working under the guidance of an experienced “flight doctor” (Toshiro Yanagiba). Some scenes will be filmed with a real helicopter, adding to the show’s tension. Credits: tokyograph

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

muqay said...

apa nama awek dalam drama ni, mcm comel jer.

boring ni.

za said...

yang kat atas tu : toda erika
yang sebelah kanan : aragaki yui
yang hero hensem sebelah kiri ni : yamashita tomohisa.
yang dua ke bawah tu xpasti..besh cite ni..
byl aksi yang tension, stress.kdg buat operation di tempat kejadian..letuoan ke, accident ke..mmg best..good drama..lagu sebelah ni..lagu tema cite ni..mmg besh..br kuar di fujitv autumn lepas..

cahaya_srikandi said...

blog izza pon best!! best bleh tau life di US!!

warx.hensem said...

best gile citer nih..walaupun bukan amik medical course, tp layan je..habis menontonnya kire2 sebulan setengah yg lepas..

za said...

tula beshkan?
skg tgh tgk cite innocent love..horikita maki..besh2,..

warx.hensem said...

oo..citer baru dia ek..skrg layan oh! my girl..ngeng!

za said...

hah..upcoming drama...Q.E.D..drama crime kot..xsure..tp takahashi ai pya cite..xsabar ku menunggu..yeyeahhhh

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan