RSS

Apple Pie & bakso


Percubaan pertama. Dan request dari abgfiz. Rupa tak cantik. Resepi dari mak Roz tapi modified sikit. Rasanya, TERmanis dan TERmasam tapi crustnya menjadi..Yeah!! =)) Hahaha.. bagi kat abgfiz laju je mengadap... (walaupun tak sedap..)


Hari ini terlebih rajin, untuk makan malam buat bakso. Sejenis makanan dari Indonesia. Sebenarnya dah lama nak buat tapi penyakit malas ditambah dengan kesejukan di dapur terus tertangguh projek bakso ni. Baru hari ni, rajin datang kebetulan suhu tak sejuk sangat jadilah bakso makan malam kami.. Berdasarkan definisi bakso - is meatball which served in a bowl like soup, with noodles, tofu, eggs and fried meat (http://en.wikipedia.org/wiki/meatball)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

Lady said...

Aaaa...sedapnyeh! izza dah pandai masak skang eh..bagos..bagos..bila laa kak wan nak blaja masak neyh~ *sigh*

NURUL IZZA said...

KAK WAN:mane ade..ni cuba2 je..pastu perut abgfiz selalu request nk makan tu, makan ni..xpandai pon kena cuba..hahah..tapi kan..jadi ke tak laju je abgfiz makan..wakaka..suke2..sbb makanan xpenah expired..habis je..suke sgt..(emotion sengih)

muqay said...

abg fiz and kak long memang pandai masak. kalau tak mcm ne mak mentua selalu masak nasi dagang jer. hehe

PS: mak pesan nanti beli beras nasi dagang bila balik kg raya haji.

za said...

miq: haha xde kaitan mak mertua selalu masak nasi dagang dgn pandai masak.selalu juga buat kari ikan nasi dagang tp guna salmon.tapi beras nasi pulak x de.aish sihat ke miq..apecite baby..

maryam izza said...

em lazatnya yummy

miqdad said...

'aish alhamdulillah, skrg ni fizah ke sekolah jadi tinggal kat pengasuh. kesian jgk pagi2 kene bangun awal.

sarahaiman@iowa said...

peh..bakso tuuuu..ganazzzzzzz

p/s:nila hikmah duk di perantauan...kalo kat mesia belambak jual tp tak pulak nk beli..tp bile dh dok jauh ni sumenye teringin nk mkn..btl tak?yg isterinya kenela rajin menery..dh suami teringin..pastu blh bg semangat utk dia study..hehe..samela kite mek za..:D

za said...

kakakakkak..lawak..gelak xhbs2..bakso nth pape akak.alah mcm bihun sup je cuma tmbh meat ball.hahha

p/s:hikmah duk di perantau.elak dr makan benda shubhah..watla sendiri biar yg sendiri xsesedap yg asli..hihi

Miss jane said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,正妹牆,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan