RSS

Bismillahirahmanirahim

Colorful Creature Day

Colorful Creature Day will feature LIVE animals and art activities in the museum. Various groups will be on hand to give children the opportunity learn about and interact with different creatures, including an alpaca, llama, birds, snakes, butterflies, amphibians, insects, and more! At 3:30 p.m., Wildlife Encounters will showcase exotic animals in Elephant Hall, including a kinkajou, alligator, coatimundi, African serval, and more. Artists will provide animal-related art activities for children and demonstrate their creative talents. 
Mueller Planetarium will present the fulldome show, “Enchanted Reef,” a 30-minute adventure exploring the ocean world. Show times are 2 and 3 p.m. 
Presenting organizations include Wildlife Encounters, Lincoln Children’s Zoo, Pioneers Park Nature Center, Raptor Recovery, Capital Humane Society, Nebraska Herpetological Society, Spring Creek Prairie Audubon, Nebraska Parrot Rescue, Star City Llama and Alpaca 4-H Club, Great Plains Chapter of the Guild of Natural Scientific Illustrators, UNL Department of Art and Art History, among others.

Kami ke sana bawa anak-anak. Sampai tu kami terus ke planeterium, fulldome show, 'Enchanted Reef". Seronok rupanya jadi kanak-kanak ni. Show habis dalam 345 pm. Kami tak masuk dalam Wild life Encounter, anak-anak nampak bosan. Kami bawa Iman ke tempat aktiviti je.


Wildlife Encounter > Jauh aa nak tengok kinkoujou, semua tu. 


Iman main buat je.. 



Sessi menconteng. 



Seronok tengok 'weekend' di Lincoln. Kalau ke mall, bukan budak bujang dan anak dara yang saya nampak. Kebanyakkan nya keluarga. Hari minggu adalah hari untuk keluarga. Kerja ofis semua tinggal di ofis. Seronok! Masa terluang sangat bermanfaat bersama anak-anak. Dari sekecil-kecil bayi, hingga remaja , bersama ibu bapa. Di Lincoln, masyarakatnya bukanlah seperti yang biasa kita lihat di TV, bebas. Mungkin ada jugalah bebas tetapi bebasnya terhad. Masyarakat Lincoln lebih 'alim' dan kebanyakkan praktis dalam Katolik atau Protestant. Dan biasanya masyarakat sini, lebih 'kampung, kahwin awal, sentiasa ke church pada hari Ahad, dan mempunyai anak ramai. Megan (bekas jururawat saya) sendiri mempunyai 6 orang adik-beradik yang beza umur mereka hanya 1-2 tahun.


Lawatan akhir sempat saya bergambar dengan Llama. Ada banyak binatang dipamerkan, paling saya suka arnab TapI Iman ni, semuanya takut, semua binatang dia takut. Muizz pulak, semua binatang nak pegang. Eeee.. geram saya pada arnab tu, nak je beli tapi tak boleh la pulak bela arnab di apartment ni. (tak sempat nak bergambar, ralit duk main je).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Bint Lazim said...

Canteknyo kakizza!! Haha tibo2 dok? Iman ngn Muiz supo adik2 jah haha

yatie chomeyl said...

tu la, klu kelik msi anti mesti xtahu nk tuju mano weekend kan. sbb mall penuh dgn budok2 mudo dating..nk bwk anok jale pun kito yg malu huhuhuhu

makNjang said...

saya pun sangat suka arnab...
nanti ada rumah sendiri teringin sgt nk bela sepasang..ok iza, thanks resepi.. komen kat entry lain. hihi

Nurul Izza said...

bintlazim : puji kakiza kah? ekeke.nor, kakza nok g tennesse pahni.. (xhau jadi ko x)

yatie chomeyl : aah key, lain sgtla denge negara kito.huhuhuhuhuhuh. nok bawok anok2 jale takut anok pulok hok ikut .huhuhu

makNjang: saya pun ^^... ;)

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan