RSS

saat akhir kehamilan

Pregnancy lagi~~! Semalam berat saya dah bertambah dari 128.1 lb ke 131.1 lb! Aigoo~~! Dah 60 kg, beratnyaaaa........ gemuk gemuk gemuk~!!!!!! Tapi... bila midwife cek perut, katanya kepala baby bukan ke bawah. Pelik.. padahal minggu lepas buat ultrasound kepala baby memang dah ada kat bawah. Hurm..~~

Sakit pulak dah berkurang, pelik, kan?? Kalau akhir-akhir ni asyik duk contraction je, kalau sebelum ni sakit-sakit waktu tidur, sekarang dah tak sakit dah. Kalau sakit pun masih boleh buat kerja lagi. Pelik pelik dan pelik..

Badan saya pun rasa lebih bertenaga berbanding hari tu. Lagi pelik, kan? ke... simptom apa ni eh? Oh ya.. preganancy kali ni saya sentiasa ada urine infection. Adoiiii.. masuk kali ni dah 4 kali saya amik antibiotik. Pasal apa ye? Waktu Iman dulu, tak ada.

mehla baca sikit-sikit nak masuk 39 week ni :

During week 39, it is common to experience early signs of labor (mild contractions or Braxton-Hicks contractions). If you start to have contractions, you should start timing them. If they come at irregular intervals and do not increase in strength, then they are probably false labor pains. During true labor, you contractions come at regular intervals, getting closer together as time passes, and they will also increase in strength. (pregnancy week 39)

p.s: ok, nak masak.. teringin nak makan nasi ayam. nasi ayam lagi!!!! FYI, saya ni 'gila' sup. tak kisahla mihun sup ke, apa sup ke, kalau kenyang pun still duk hirup2 kuah lg..nak2 kalau kuah tu banyak halia dan lada hitam. halia tu kunyah-kunyah mcm tu je lg sedap!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

ainzoo said...

Salam Utk Apis & Iza. Semoga selamat semuanya.Amin ;-)

Confession of a Coffeeholic Momma said...

good luck to us!! moga dipermudahkan our labour ye?

Chik Na said...

akak masa mengandung kan sufia pun selalu kena urine infection...

Moga Izza selamat bersalin nanti..

ps: ex-opismate dulu selalu pesan..bila dah dekat-dekat nak bersalin ni selalu mintak maaf dgn suami n mak supaya dipermudahkan waktu bersalin :)..insyaallah

nEuR0 shEwAzni said...

oh dan saya sebagai yang masih bujang tak tau sume ni , boleh tanya Mama atau kak nija . tee hehe .

Ummi Salsabila said...

tak lama je lagi izza.baik2 ye dik.semoga dipermudahkan :)

nak nasi ayam cikit..sedapnya.

Yantie said...

mek za... semoga semuanya selamat. hihi x sbr nk tgk baby mu yg baru lahir nnt. =)

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan