RSS

Iman dan santa gift

Bismillahirahmanirahim

Pagi tadi, tiika abgfiz nak keluar masuk lab.. tiba-tiba ada bungkusan dari Santa kat depan pintu... Sebenarnya nurse Megan yang letakkan kat situ.. agaknya dia ketuk saya tak sedar la tu.Hadiah tu sebenarnya program Krismas hari tu, konon santa yang hadiahkan.. padahal Health Department yang bagi hadiah, khas untuk pelanggan-pelanggan nurse (visited home)..






Hadiahnya....?????





babydoll dan bear..

Yang saya agak suka... Iman terus rembat baby doll tu. Bila bagi yang bear tu terus dia campak. Dah bersedia jadi kakak ke Iman?? *wink wink*

Sebenarnya, dari mula saya mengandung lagi Megan duk suruh beli baby doll dan ajarkan Iman 'how to take care baby' (dodoi, bagi makan etc etc). Tapi entahla kenapa kami berdua ni, bila ke kedai jarang sangat ke tempat toys. Masuk kedai, beli apa yang patut dan terus keluar. Jarangla dok lama-lama dalam kedai. Bila dah keluar baru nak teringat, lepas tu mulala...'lain kali la..' Lama-lama 'lain kali' tu tak beli-beli.



Pandai pula dia pegang baby doll tu. Tak pernah saya ajar tu..













p.s: Lama tak blog walking, tak sempat sangat! Masa sangat terhad.. maklumlah sejak Iman demam ni asyik nak berdukung je. Bila dibiarkan, pandai pulak merajuk golek-guling atas lantai. Selagi tak ambil, selagi itula dia duk berguling. Tapi saya jarangla ambil dia, lama-lama dia datang sendiri kat umi dia. Tak larat nak dukung2!




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 comments:

.: D-Va :. said...

comel XD

ainzoo said...

kalu iman xse, bui ko mokcik ain jah bear biru tu deh...

lina said...

cutenya iman.....kak izza..lina byk stok stuff toys ni kat rmh..dulu kat uk duk keje membeli je kat carboot sale..hehehe...nt iman blh main...

purplesonata said...

rambut iman dah panjang..huhu

yatie chomeyl said...

kami pulop tiap2 kali tubik, beli toys ko nazan smpkan penuh toys dale bilik..huhuhu..nsb baik toys 2nd hand sini muroh2 kui3x, kalu dop bankrap mommy & daddy

fatonahHairil said...

waaa.... kena buat gitu ek??? akk pon kena beli doll gak lah kat iman umah ni...tapi time abg dia dulu mmg tak beli mainan ape pon...penerimaan ank lelaki dgn ank pompuan lain kot ek??? *wink*

NURUL IZZA said...

ni tetibe rajin bls komen

raihan: hahaha..

kakain: amik je, dgn syarat mai sini dulu

lina: dia lbh suka baby doll bndg binatang2..

hasanah: aigoo~~ br je potong..end up, malas dh nk pk sal rmbut dia, bior jela pnjg.. nnt ikat

YC: hehe..sini jrg sungguh g kedai 2nd hand. (read: jrg tubik..)

kakfatonah:kata nurse, gitula...kononnya nk bg dia phm erti ada baby..hehe

Sharini aka Ummi Khayra said...

ooo... gitu ke izza? akak pun tak tau... Khayra ada bear je.. tu yang dia duk dukung, kasi susu dia.. Sebab dalam fikiran akak, xnk kasi dia main patung macam baby tu.. sebab utama akak sendiri seram tengok kalau memalam nanti cemana... ekekekkeke ( akak mmg dr kecik xder patung)

iman makin comei... and memang dia buat gitu untuk tarik perhatian tu... :)

fa10 said...

wah.. iman dpt baby kembar! persediaan awal ni sblm menjadi kakak.

Chik Na said...

wah ..Kak iman dah start practise jaga adik yea.. :)

Ummi Salsabila said...

comelnya baby doll iman! bestnya dpt hadiah..
aufa ade teddy bear je,xbelikan teddy bear.huhu

aufa sllu bg nenen kat bear dia.tu practice apa lg ek? haha

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

wah dah ada ciri 'kekakakan' dak iman yek..mesti tak sabo dah tu nak baby kan

NURUL IZZA said...

kak nini:entahla kaknini, nurse bgtau gitu.spy Iman nnt tahu bila kita dodoi adik.

kak fa10: haha jarang je dia nak main..main benda lain adela.

chik na: ehee..

ummi salsabila: haha kelakar aufa ni.. pandai..
ala, iza pon bukan jenis belikan teddy bear pon, doll apatah lagi..

ummi aisyah:amiin..moga kata2 itu makbul. =p

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan