RSS

Malaysian Night



Antara lakonan yang menambat hati penonton, acara perkahwinan mengikut adat Melayu.





Tarian yang menggunakan buluh yang dipersembahkan dari bumi kenyalang






Sabtu lepas, NUMSA (Nebraska University Malaysian Student Association) dengan gemilangnya mempersembahkan Malaysian Night dengan tema 7 Wonders. Majlis bermula jam 630 pm tapi biasalah... kami ke sana jam 645 pm maklumlah maghrib masuk jam 618 pm. Sesampainya di sana, majlis dah start dengan gendang dan tarian naga.





Pn Rohana bergambar bersama para pelakon dan penari yang berjaya memukau hati penonton


Persembahan mereka banyak menonjolkan kebudayaan dan keunikan Malaysia di mata UNL. Persembahan mereka mengetengahkan adat dan budaya masyarakat Melayu, Cina, India dan suku kaum di Sabah dan Sarawak. Sangat menyeronokkan dan menakjubkan. Suatu majlis yang agak berjaya mempersembahkan segala yang berada di Malaysia.





Sempat bergambar bersama MSD Chicago dan NUMSA's advisor Ryan Lim


Majlis diserikan lagi dengan kehadiran pegawai MSD Chicago, Pn Rohana dan En Azmi serta Duta Malaysia di Washington dan Wakil Tourism Malaysia dari LA.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 comments:

FaDhLi aTaRi said...

oo, inilah yang menyebabkan suhaizi menghilang malam tu. Apis~ hang nampak sihat. Aku gumbira~:D

maryam izza said...

salam za seronok ye dapat tengok tarian dr bumi kenyalang ;)perut awak tak nampak lagi la, kecik molek lah deme ni

annie said...

waa....beshnye!teringat time skola2 dulu slalu ada persembahan camni,kat u ada pun tak kesampaian nak tgk...
za--> mama comel,take care!

NURUL IZZA said...

pali:tension2 pon makin berisi.agaknye tension makan je ek..

kak eja: kan dh kate...xnmpak lg..ingt ms g mall dgn ifa..masuk kedai baju baby(ifa beli utk ank dia) org tu siap sembang2 lagi dan ifa ckp za pregnant org kt situ xpercaya..dh nk masuk bulan ke5..well im not gaining so much..

ani: jom back to school!!

warx.hensem said...

huhhu..pn rohana datang..dengar cerita dr sumber2 yg boleh dipercayai, anda berdua mahu ke ames bulan 5 ini..benar?

ABDUL HAFIZ said...

Yup, InsyaAllah..antara 11-14 May ni jika tidak ada aral.Orang mengandung pun xleh jalan jauh2 sangat2.Tggu kta putus ketua projek si Amel ni.Dia uruskan pengangkutan..

maryam izza said...

za, so sekarang dah 5 bulan ye? sat ja kan... apa amalan za sewaktu mengandung ni? atau ada apa apa petua drpd bonda tersayang ;)

za said...

kak eja: gomene kak eja..lambat balas..amalan??xde apapun..cuma banyak bc quran..tu kan bgus utk baby..za makan xsgt cuma makan sikit tapi kerap..xde petua yg diberi..hihihi..

maryam izza said...

za : gomene tu maksud ape? hehe... betul tu kerap lah baca quran dan solat tahajud za, kak ija sentiasa mendoakan yg terbaik buat za di sana... take care kiss n hugs from ur sis muah!!!

Nida said...

puas mak su cari mana ler hafiz kat atas pentas tuh....

-salam dari Albany, Auckland

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan