RSS

I love you, you love me..?

Bismillahirahmanirahim

Asyik cerita anak-anak je, ekeke.. saya suka cerita hal anak-anak. Untuk tatapan atuk tokwan di Malaysia =). Cerita diri saya? Menarik sangat, nanti ramai pulak ternanti-nanti cerita saya..! Eheee...



 Tika saya di dapur, anak-anak turut sama berada di dapur. Kalau tak main, makanya mereka bergantung pada kaki sayala.. Gambar : kakak yang suka bilang, kakak bilang botol, adiknya sepahkan botol. Maka, mengamukla kakak..





Bersama babies, kalau rajin nak mengasuh, semua baby diasuhnya ..=) ; penyayang namanya =))






pada awalnya, main masak-masak... lama-lama duk kemas 'cookies' nya..

 Ya, ini masakan saya hari ini ye puan puan ~!


oh ya.. minggu lepas : 24 dec, saje kami buat makan-makan. Lama tak buat. Potluck je sebenarnya...


Saya masak nasi hujan panas, kuzi ayam dan salad je... Selebihnya.. adik-adik yang bawa. Cik Fizah bawa tempe goreng sambal (besssstttt sangat), alif seperti biasa popia yang sedap itu, ain dengan asam pedas ayam, sumardi dengan kuewteow goreng dan ayam masak blackpepper dan elfha dengan kuzi daging. sebenarnya elfha buat kek coklat untuk saya *eceeee..sya yang request* tapi malangnya jatuh dan tak dapat diselamatkan... tak pe, next time...






Aktiviti ensem saya, Muizz...





 
Suka sangat masuk dalam bilik study ayah, bila masuk laju je pi sentuh wayar-wayar.. Ghajin bebenor, sibuk sentiasa..
 
Aktiviti yang biasa,... merenung sesuatu...

  tenung-tenung, terus ngap masuk mulut. Bahaya sungguhla Muizz ni, semua, SEMUA benda nak masuk mulut.... kertas, besi, kain, semua dia jumpa.. Jumpa tu mulut nganga dulu, baru tangan menyentuh benda.

  Kakak? kakak suka jadi ustazah sekarang ni, setiap pagi dan setiap masa nak pakai baju kurung. Baju kurungnya boleh kira berapa helai. Tak baju kurung kain pun boleh. Memang ustazah la....


 Baju lain, kain kurung pun lain.. tak kisahla asalkan kain...


 adik pula suka sangat usik kakak. Kakak main baby, dia kacau, kakak main masak, dia sepah-sepah.. mengamuk si kakak. Dah usik mainan kakak, boleh pula tarik rambut, ketuk-ketuk.. si kakak pula nangis minta tolong jela. Tak pula melawan... Hish mentang-mentang lelaki, suka je buli kakak.


 Kan dah cakap, semua masuk mulut. SEMUA, SEMUA....






video
Kakak membilang~~

video
Muizz dengan keretanya


video
kakak ; alif ba ta

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

makNjang said...

Iman jadi ustazah, ukit umi dia la..nanti boleh buat group usrah sendiri ye iman.. hehe

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan