RSS

momusu

Entry hiburan semata-mata~~
saya mula meminati kumpulan Morning Musume dari Jepun ni bila mana adik saya duk tunjuk video klip lagu diorg.. masa tu tahun 2006 (masih di USM). Lepas tu keje nye duk gila kat lagu-lagu diorang jela.. Yang pasti, lagu lagu mereka sangat happy ...








Bila datang sini, saya kumpul dan download semua single lagu momusu hingga ke concert, even concert tu dah berzaman~ *tak de kejeeee*

Dah mengandung saya stop tengok benda-benda macam ni. Kata orang, pregnant kena jaga .. mata, mulut, semua...

Kebetulan pula, ahli momusu ada yang graduation, ada yang keluar atau yang terpaksa keluar (sebab kes disiplin). Jadinya, minat saya makin menurun dek orang-orang yang best telah tiada...

Daripada 20 ahli yang saya sangat suka.. kini tinggallah 5 ahli yang terkini dan hanya 4 daripadanya, generasi yang saya suka. Yang lain nya..suara tak sedap, pastu tak pandai menari. Kuikui...


Ahli pertama tika debut single 'Morning coffee' pada tahun 1997. dah lama daaaaa...






Hah.. yang ni generasi paling saya suka..sebab semua suara dan lagu sedap!






Yang ni last saya duk minat sebabnya.... yossie (4 dari kiri) dah graduation..





Inilah yang tinggal sekarang..

Dah nak masuk anak dua ni.... dah lama tak tahu cerita ceriti tentang mereka.. Lagu pun dah lama tak dengar~~

p.s: sudah sudahlaaaa...dah jadi mak orang dah pun..




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

Maryam Izza said...

za dah jadi mak org pun jiwa raga masih remaja ok :)
kak ija x tau pasal grup ni tgk blog za baru tau...kak ija cuma suka lagu jepun ms layan cerita with luv tu dah lama sgt dah zaman sekolah hehe
best jgk duk dengar grup ni punya lagu bagi Iman dgr mesti Iman blh cakat jepun ^^

fatonahHairil said...

akak pulak semenjak beralih ke zaman mak dara nih, dasar pandang ke timur dah makin kurang...ekekkeke...sekarang ni dasar pandang ke dapor plak...tapi tak lepas2 jugak...hikssss

Ummi Salsabila said...

Izza ibu muda nak masuk anak dua.mmglah jiwa
muda..hihi.
Akak xth pulak group ni.akak minat more to Korea.tp dorang mmg cute belaka ;)

Ummi Hanie said...

akk penah minat citer JEpun satu masa dulu..time drama GTO tu...haha...Korea xpenah minat lg...

Ummu Ammar said...

Salam Izza..

Tahniah Izza sbb dah nak dpt baby kedua..pakat dgn Nadiah la nii yer..akak memang minat citer2 Korea & Jepun..cuma tak suka citer2 yg hero2nya jambu je..maklumlah dah bukan muda lg pun..hehehhe

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan