RSS

Kami .. =)

Bismillahirahmanirahim


Lama sudah saya tidak berblog, juga blog walking.. Maafkan saya, hingga ada yang tertanya-tanya dan menegur di facebook. Terima kasih atas ingatan itu.. (tiba-tiba keluar ayat novel.. haha). Malas saya bertimpa-timpa menimpa diri. (?)

Sedikit sebanyak saya update kami sepanjang saya berdiam diri. Oh ya tak sangka selama saya diamkan diri ni.. blog saya tiba-tiba exceed bandwidth. Tak faham kenapa.. tapi saya rombak balik, juga malas nak search banyak-banyak, saya jumpa yang ni je yang berkenan. =)

Masuk spring ni, mula la segala games di US ni : football, baseball, basketball etc. Untuk sekian kalinya abgfiz ke stadium, menikmati musim bunga bersama football game. Kata Megan, penduduk Lincoln sangat obsess kepada football game. Mana taknya.. orang berpusu-pusu ke stadium, memakai tshirt nebraska Huskers (nama team). Tapi waktu abgfiz ke games ni, perlawanan ini hanya internal (huskers vs huskers). Kata Megan juga, orang-orang sini tak akan buat sebarang acara/majlis jika jatuh pada hari perlawanan. Contohnya, pada hari perlawanan tak akan ada majlis perkahwinan dan seumpamanya, sebab.. kompem tak ada orang datang! Games is spirit (?) Selebihnya info di sini. Saya tak ambil tahu ;p Jangan tak tahu kalau ada perlawanan antara state, macam-macam rupa muka boleh tengok! Segala macam painting dilorek di muka. Obsess betul dengan Huskers!













Walaupun internal je perlawanan ni, masih penuh stadium. 


Anak dara saya banyak berubah setelah menjadi kakak...


Pandai sudah selimutkan babydoll dia.. Susukan babydoll pun pernah, tu sebab dok tengok saya menyusukan Muizz =))


Bersama Megan.. 








Muizz setelah 44 hari. Botak dah kepala Muizz, saya salah mendengar arahan abgfiz. Bila dah botak macam ni, nampak bulat sangat Muizz. Bulat tak bulat berat Muizz dah 12.8 lb. Aigoo~~

Alhamdulillah selesai 44 hari tempoh pantang saya.. Honestly, saya langsung tak tahu pantang tradisional tu macam mana.. Yang pasti sepanjang pantang ni saya makan sup sayur ( + ikan bilis atau ayam), ikan bilis goreng bersama halia dan daging masak hitam (?) ni khas kakjaja masakkan untuk saya. Buah semua saya telan kecuali pisang. Yang pastinya, sepanjang 3 minggu, abgfizla yang masak,jaga Iman dan Muizz, buat laundry, kemas rumah.. semua dia buat. 


saya sangat suka lagu ini ;))



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

purplesonata said...

lawo layout baru kakiza :)

mula2 pasal football,iman,megan,muizz...last2 ade update jeng jeng jeng..hahaha

Chocofiz Fiz said...

aigoooooo
dah elok2 update pasal life kat nebraska ngan anak2 tiba2 kuar super junior XD *high five*

ainzoo said...

mgkin sbb ade byk accecories yang berat2 kot?
mgkin jugak buh gamba saiz besor?

hehe... agak2 je la... mgkin exceed tu sbb lain...

Ummi Salsabila said...

lawa rumah baru izza!
akak pun mmg xphm bab exceed limit ke penda semua tu.hehe

baguslah big sisi iman.muiz bulat bebenor dah!

Ummi Hanie said...

salam izza,

lawa cat umah baru ni ;)
akk pun xpaham apesal bandwith exceed le pulok :p

bertuah izza...suami jaga 3 minggu...;)

hurm.sat je dah abis brpantang yek.tamatlah sudah kisah mabuk semuanye kan? ;)takper,pelan2 update...

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan