RSS

Kehadiran yang dinanti

Bismillahirrahmanirahim..



Alhamdulillah segala puji kepada Allah yang Maha Esa dan Kuasa atas nikmat kurnia anugerah yang tak ternilai. Nurul Iman Abdul Hafiz selamat dilahirkan pada August 11 2009 tepat jam 0243 am. Cik Iman ni sebenarnya tak mahu2 keluar dari perut. Agaknya sedang berada di zon yang amat selesa.


Ikut jangkaan iman mungkin lahir pada minggu ke 37, 38 tapi tunggu punya tunggu bulan tak timbul-timbul. Lepas tu umi dia ni search pasal nak cepatkan bersalin dan mudahkan bersalin.. Semua tak jadilah.. semua orang suh berjalan. Setiap hari duk jalan di parking lot depan College of Law yang besar tuh.. tapi duk tangtu jugak. Contraction ada tapi tak kerap. Kalau ada pon, sejam dan lepas tu dah tak ada. Adeii..susah benor..

Pada minggu ke 40, tepat pagi 4 August (rasanya..dah lupa dah) lepas balik dari berjalanla kononnya, tiba tiba rasa contraction yang kuat sangat. Terus abgfiz bawa ke hospital..Sampainya di hospital, contraction pulak dah tak ada.. Ni saje nak main-main ni.. Bila dah ke hospital, masuk labor and deliver room.. Adeiii cervix dilation baru je 1cm dan effacement hanya 0-25% sahaja. Kalau nak tahu effacement tu apa..google sendiri ye..





Berjalan keliling Holmes Lake



Lepas tu, setiap harila dok jalan-jalan.. dan pernah abgfiz ajak berjalan ke Holmes Lake yang besar tu. Punyala rasa jauh.. dalam 2 jam berjalan.. tapi cervix tak dilate2 jugak.. Hishh Cik Iman ni memang selesa la dalam tu. Duk mengadu kt Kak Nadiah..bilalah baby nak keluar..hihihi. Yela perut makin besar, berat makin bertambah..pergerakan susah pulak tu.. Tapi sabar ajala..



Bila jumpa midwife- Karen.. gelak tak habis-habis dia.. yela dah baby tak keluar-keluar. Dia menjangka cepat tapi lambat pulak.. Tapi katanya if after due date baby tak keluar, we have to talk about this... Sebelum tu, sempat lagi duk buat nasi kerabu, pastu kak nadiah menjamu nasi ayam. Yela satg tak sempat nak makan. Lepas pantangla jawabnye..lambat lagi tuh.. Jadi membedal sahaja sebelum deliver..hihihi.


Lepas ke hospital tempoh hari, kami diminta datang hari Sabtu hujung minggu tu, katanya nak monitor bayi. Umppp... nanti sambung lagi ye.. malas pulak nak bercerita panjang-panjang..







Kehadiran yang dinanti..Nurul Iman Abdul Hafiz


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 comments:

rauhunt said...

Alhamdu lillah, dah bertambah ahli keluarga. Semoga kehadiran org baru ni akan menyerikan lg famili korang. Dan, hafiz, moga lebih bersemangat utk habiskan pengajian.

p/s: tahun 2025 boleh daftar ahli PSSCM hehe

Nida said...

Tahniah dari Mak Su n Pak Nep sekeluarga....wah cutelah Iman, pipi merah....(dapat angin US)..hehe

NaDiaH SiDeK said...

ehe..iman syok sgt duk dlm perut smpai takmo keluar2..

annie said...

ni iza ke abg hafiz yg wat entry ni..confuse2...

kalau iza, cayalah! br bbrp hr deliver suda ngadap pc.tp kan za, bb tu mmg sgt cute!! vely2 cute!!!!gewam nk picit2..cubit2..eeeiiii!! tetibe rs nk bb gak..kikiki =p

apepn tahniah,akhirnya saat yg ditunggu2 telah tiba.Lengkapla sebuah masjid dgn kehadiran bb iman.

ibnulazim said...

Comelnyo Nurul Iman.. huhuhu
Tahniah2..
Semoga selamat belako2..

Alhamdulillah, terima kasih kerana membaca. Syukran Jazilan